Strach ze zubaře je minulostí

Zubní lékař

Analgosedace a celková anestezie

Stomatologie se během posledních let velmi dramaticky proměnila a již se není čeho bát. Máme k dispozici kvalitní a dobře fungující anestezie, spoustu moderních přístrojů a snažíme se vždy vyjít pacientovi vstříc, výsledkem je precizní a bezbolestné ošetření. Ale i přesto se může někdo zubaře stále obávat, kdokoliv, od malých dětí až po dospěláky. Pro takové případy nabízíme ošetření zubů v uspání – analgosedaci, nebo celkové anestezii. Obě zmíněné formy uspání provádíme ve spolupráci s firmou AROPRO společnost pro anestezii s.r.o. a samotný zákrok probíhá kompletně u nás v Dentálním centru Rosmarin. Pacient je celou dobu pečlivě monitorován a je pod neustálým dohledem zkušeného anesteziologického týmu.

Analgosedace (uspání u zubaře)

Jedná se o léky navozený stav změněného vědomí, kdy pacient celý zákrok spí, sám si dýchá a prakticky nic si poté nepamatuje. Hloubka uspání je individuální. Hlavní cíl je zklidnění, odstranění pocitu bolesti a provedení zákroku při maximálním komfortu pro pacienta.

Celá analgosedace je vedena zkušeným anesteziologem, který před zákrokem vše podrobně vysvětlí a zodpoví veškeré dotazy.

Tento způsob uspání volíme většinou u dospělých pacientů, kdy zotavení po zákroku je velmi rychlé (v řádu několika minut) a poté pacient odchází s doprovodem domů.

Celková anestezie

Jde o hlubší ovlivnění vědomí než v případě analgosedace. Pacient vůbec nevnímá bolest, spí hlubokým spánkem, je napojen na přístroj, který pomáhá s dýcháním. Pro tento způsob ošetření se rozhodujeme u nespolupracujících dětí, kdy zkušený anesteziolog s dlouholetou praxí v oboru dětské anesteziologie uspává a zubní lékař má možnost v klidu pracovat. Není se vůbec čeho obávat, pacient je v té nejlepší možné péči.

Po probuzení si nic nepamatuje a ještě zhruba 1 hodinu dospává a probouzí se v soukromé místnosti ve společnosti rodičů.

Velice rádi s Vámi vše probereme na konzultaci, kde se dozvíte potřebné informace a budou zodpovězeny všechny dotazy. Pro objednání, nebo případné dotazy, prosím kontaktujte naší recepci na telefonním čísle +420 725 778 154 nebo nám napište na email recepce@dcrosmarin.cz.

No items found.